Welcome to Chinaland - Peking!

Klockan 2 pa mandag entrade vi Kinas hufvudstad med dunder och brak! Efter att ha forlorat alla vara nyfunna vanner i Ulan-bator  hade vi nu endast Amerikanen Derrek kvar som for ovrigt kor stenhart pa Couch-surfing, nagot som vi for ovrigt funderar pa att kolla upp och eventuellt ocksa avnanda oss av! (Sok pa google om ni inte vet vare ar for nagot!) Nar vi tagit oss ut fran stationen och konstaterat att det var en hel jattebunt med kineser med rosa oron-muffar och sneda ogon, kom vi fram till att nu ar det nog dags att studera kartan och ta reda pa nagot stalle att ha som var fasta knytpunkt den narmaste tiden tills dess att Johanna blivit av med sitt Train-lag. 10 minuter senare ar vi i slaptag efter tva kineser till nagot hostel i centrala Peking, tva kineser som visade sig vara alldeles utmarkt trevliga! Mel och Ruth hette dem (pa engelska, vill ine ens forsoka skriva pa kinesiska).



Incheckade och klara gav vi oss ivag till Pearl Market for att forsoka att inte bli alldeles for mycket lurade, Om vi sen blev lurade kommer vi nog aldrig att fa reda pa, men tva stycken Wifi mobiler och en Kinaklanning efter mycket om och men da expediten till slut slangde klanningen i magen pa johanna och vande pa klacken och gick. Kallingar och trosor inhandlade vi ocksa av market Bjorn Borg, dock fanns den stora skillnaden mellan svenska och kinesiska kallingar ar prist da vi kopte 10 par for 100 kronor. Tyvarr visade det sig sen att alla var for sma. 


Utanfor Peasrlmarket. Ett hus med typ 5 vaningar kopior!

Vi har aven hunnit med att turista pa himelskafridens torg och i den forbjudna staden, jatteballt men aaalldeles for mycket turister tyckte vi och gick tillbaka till Hostelet och bokade en vandring pa kinesiska muren dagen efter, vi valde att aka till en del av muren dar fa turister valjer att aka till och vilken fulltraff det blev. Huanghuacheng hette byhalan med en djup dal och hoga stigningar vacker och lagom mycket renoverad del, tre turister vid namn Johanna, Rikard, och tysken Sebastian fran Schwarzwald. Trevlig prick! En lagom lang promenad pa 2 timmar varmt och skont vader och hyfsat vindstilla! Turen avslutades med en lunch serverad i Kockens egna sovrum/teverum/kontor och som nu dukats upp till lyxrestaurang dar maten bars in pa fat efter fat av Taxichaffisen tills vi inte kunde fa ner mera.


Himelskafridens torg


Utsikt over den forbjudna staden








Vart privata lunch stalle!

Pa kvallen traffade vi Stockholmarna Patrik och Helena som konverterat till Pekingbor for ett tag, det bjod oss pa en bade rolig och god "Hotpot"-middag pa en valdigt speciell restaurang gata "ghoststreet", med lampor overallt. Hotpot ar som Fondue man sitter runt en kokande gryta med olika builjonger och kokar ravaror man bestaller in.. jattegott!!
(For er som inte vet det sa i Kina ater alla runt bordet fran samma fat precis som forr i tiden,
man bajsar och kissar i hal i marken ocksa.)
Vi Glomde tyvarr att fota Patrik och Helena men dem var otroligt snygga i alla fall for er som undrar! ;)



Sista dagen i Pekning spenderades i stort sett till att promenera och forsoka hitta "snacktreet". Dar vi planerat att ata friterade sma skorpioner, vilke vi ocksa gjorde. Andra (tydligen atbara) delikatesser ser ni pa bilderna har under:


Smarrigt!




Delikatesser som massa sma olika insekter, sjostjarna, sjoborre, haj, blackfisk, orm,
kinesiska pastaknyten med grejs inuti, tusenfotingar och sist men inte minst "sheep penis"  



Men det fanns aven saker som va himla himla mumsigt goda!!
kanderade jorgubbar och annan frukt.. mm mm mmm!!


Vi kopte jatte fina kinesiska muffs!

Pa kvallen innan avfard mot Xian blev det till att ata akta kinesmat pa akta kinesvis med vara nyfunna vanner Mel och Ruth, Fisk huvud, grisbrosk och konstiga gronsaker stod pa menyn. "slemmigt men mattande"
Finalen i Peking var att vi fick Kinesiska namn noga uttankta utav vara kinesiska vanner. Rikard fick namnet "Hu wei qi" som betyder typ "stor och stark" och Johanna "xu mei lin", vilket betyder vacker, smart, godhjartad och aktiv.. otroligt bra passande det ocksa! Ett grymt bra avslut pa Peking och till det kommande hemska dygnet ....


Skriva namn



HEJ DA PEKING!


Kommentarer
Postat av: Barbro o Lasse

Hej, ni ser ut och ha riktigt härligt. Vilken massa fantastisk mat ni får prova på. Vi blir också riktigt sugna på att upptäcka världen. Johanna du är nu Ullmax oskyldig. Vi ser fram emot nästa rapport från er. Kramar till er båda.

2011-01-22 @ 17:06:35
Postat av: Ingrid och Carina.

Hej!

Vilket fantastiskt väder ni fick i Peking!

Vi har firat Henrik 55 år med bad i badtunna här i Bellesnäs! Roligt, avslappnande och härligt. Hoppas att även ni får fortsatt bra resa.

Spännande mat! Klarar magen dieten? Jordgubbarna hade vi gärna smakat!

2011-01-23 @ 10:03:13
Postat av: maria silfverhielm

hej! smarriga tusenfotingar. kan ni inte ta med några hem?? :S

2011-01-23 @ 17:37:43
Postat av: Jenny & Robert

Super härligt,grym mat. smakade ni penisen?



Rapport från Tullingeberg:



Jenny har varit på läger hela helgen så Robert har levt livet! På lördag firade han födelsedag på lyxrestaurang med råbiff och duva.



I lägenheten har vi fått en soffa och köpt fåtölj. Gardiner i köket är upphängda, gångjärn till luckorna och hyllor är inköpta så nu ger vi järnet i köket. :)



Hoppas ni också fick en härlig upplevelse bland terracotta soldaterna.



Kram kram



2011-01-24 @ 17:08:19
Postat av: Theo en Sheila (from Holland)

Hey crazy Zwedish people,



We are in Beijing and saw your writing on the wall in Saga Hostel. Apparantly we just mist you..



How are things going so far? Rikard still not arrested by the Chinese police, for acting weird?



We are going to Xi'an tonight by train. Freij is also in our Hostel and will stay longer in Beijing.



Enjoy, speak to you later...



Theo and Sheila..

2011-01-25 @ 04:40:07
URL: http://theoensheila.reismee.nl
Postat av: Jaasper

Fan va gott det såg ut, typ. Men alltid kul att testa något nytt! ;)

2011-01-25 @ 15:20:15
Postat av: Fröken Ström

Oj vad det ser härligt ut, allt förrutom maten ;) jag är imponerad att ni vågade smaka på delikatesserna, vet inte om jag hade gjort de. :p Häftigt med kinesiska muren! Jag vill komma och hälsa på! :)

kram på er!

2011-01-26 @ 20:43:58
URL: http://frokenstrom.blogg.se/
Postat av: Johanna

Vi har det bara bra.. och det later som om ni har det dar hemma ocksa! Tyvarr sa smakade vi inte pa penisen.. men jag ar saker pa att ocksa den va en riktigt lackerbit ;)

och elin... jaaa du ar mkt mer an valkommen att halsa pa! :D

2011-01-27 @ 17:07:46
Postat av: moster

Ni ser ut att ha det toppen och vad mycket ni hunnit med redan.Sköt om er Kram

2011-01-28 @ 19:15:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback