Antligen Paradiset!

Efter att letat igenom det allra norraste Vietnam till absolut sodraste hittade vi ANTLIGEN den platsen vi letat efter sedan vi antrade Vietnam! Phu Quoc Island hette det! Tank er de dar luuugna stranderna med sma restauranger, under palmerna, ljusblatt vatten flygfiskar och koraller, Dar har vi spenderat de senaste 3 dagarna!

Men vi ska ta det fran borjan! Nar vi fatt nog av flodbatar och snikna Ö-bor akte vi vidare mot den lilla staden Long Xuyen for att mota upp en svensk vid namn Daniel som vi traffat redan i Saigong. Daniel jobbar som engelsklarare pa provinsens universitet. Han introducerade oss till nagra andra lokala engelskalarare som visade sig vara mer kunniga i att dricka ol och Bananvin(!) an att prata engelska. Dem larde oss ocksa hur man som ansvarsfulla familje fädrer kor hem pa motorcykel efter att man druckit alldeles for mycket bananvin geom att stolt kora ivag vinglande, MEN langsamt!

Den forst tankt korta visiten blev inte mer an tre natter da maten vi blev serverade visade sig innehalla nagon spannande bakterie som insisterade till att vi skulle gora alldeles for manga toalettvisiter de narmaste tva dagarna. Men nar den ofrankomliga magsjukan spelat over tog vi oss frikostigheten att boka en egen stor buss (for den enorma summan 45 riksdaler) till kusten for att ta oss till Paradis-on vi sa lange planerat att ta lite semester pa. Har pa Phu Quoc har vi mest spenderat tid med att sola sonder vara arma sma vita kroppar, lyssna pa Harrypotter i palmskuggan, bada i jattevarmt vatten och ata upp oss infor kommande Kambodja-visit. Vi har aven gjort oss sjalva besvikna genom attlata oss bli lurade att aka pa snorklingstur, vilken visade sig vara nagot helt annat an vad forsaljaren foresprakade sa gott om! Forutom detta lilla snesteg har vi det alldeles for bra! Battre an manga andra...(?) ;)
Vi onskar er alla hemma i kylan en riktigt god Jul!


Hur man undervisar engelska i vietnam.


De ofrankomliga sjukdagarnas tid!Varat hotellrum pa balkongen med sjoutsikt delat med Italenaren Danielle, otrolig utsikt! 3 dollar! ;)

Kommentarer
Postat av: Matilda

Haha, God Jul? / -15 celsius..

2011-02-15 @ 17:26:33
URL: http://mmmatilda.blogspot.com
Postat av: Ström

Nu börjar ni äntligen få lite färg på era vita kroppar! Själv hade jag precis vänjt mig av med tjockisjackan men nu i helgen kom den tillbaka igen -.- Skit kallt är det! Låter som att ni har kommit till paradiset nu. ojoj nu ropar Linus att jag ska hjälpa till med tårtan. Han fyllde år i helgen så nu kommer grabbarna över på fika. Kram på er!

2011-02-15 @ 18:47:59
URL: http://frokenstrom.blogg.se/
Postat av: Göran

Det ser ut som ni har det bra nu. Finns det möjlighet att segla? Vad är det för frukter ni visar på bilderna?

2011-02-15 @ 21:45:16
Postat av: jaaaaspeeer

Haha dom där mc historierna påminner lite om oss Rikard! :D Och ja, ni har det garanterat bättre än mig!

2011-02-16 @ 00:14:31
Postat av: Barbro

Hej,ni verkar ha det riktigt mysigt nu. Men snorkelturer är inte alltid vad de säljer. Johanna du vet hur det var med vår i Mexico.

Lustiga frukter ni äter, är de goda?

2011-02-16 @ 14:40:23
Postat av: Ingrid

Hej!

Nu såg jag att det stod "Merry christmas" bakom bordet då ni umgicks med de vietnamesiska engelskalärarna. Kanske det är jul lite längre där än här?

2011-02-17 @ 15:00:01
Postat av: Anonym

Kul att ta del av era äventyr i fjärran östern!

Vi åker till huvudstaden i morgon för att se hur Erik har det. Ska också se terrakottaarmén på östasiatiska museét. Tänker på er då!Hälsar Carina i Hultet

2011-02-17 @ 19:36:49
Postat av: Johanna

Vi har det bara bra! Nu har vi hamnat i Kambodja, verkar vara ett lugnt och skont land! jaa, precis mamma.. vi hoppas pa battre snorkling i thailand! Och "frukterna" pa bilden ar inga frukter, det ar sjoborrar.. lite halvgott!Ang Juldekorationen sa har dom nog bara glomt att ta bort det.. men dom hade iof massa jul- och nyarsdekorationer under deras kinesiska nyarsfirande med tomtar, julgranar och sant vasterlandskt! Himla konstigt!

2011-02-18 @ 05:41:03
Postat av: kungkarro

Fan va schteekigt! Ni verkar ha de lika toppenbra som sist:P Buuhuu att jag inte är därbara:( Mer biiiiiilder, me love bilder! Bli inte för bruna bara, de är så orättvist när jag kommer vara så bedårande vacker i mitt vita äggskal när ni kommer hem. Känns ju inte riktigt schysst mot er om ni fattar vad jag menar! Så se upp med den där motbjudande bajsliknande färgen, den är nästan skrämmande:O puss på er<3

2011-02-18 @ 19:35:30
URL: http://apieceofkarro.blogg.se/
Postat av: Barbro

Hej, hur har ni det i Kambodja. Vi har inte hört något från er på en vecka. Skriv gärna något litet innlägg så vi vet att ni har det bra. Kram

2011-02-26 @ 09:01:42
Postat av: Eliiin

Hallå! Mer uppdatering!! Mer bilder, love it!!! :D Hare bäst

2011-02-27 @ 20:59:22
URL: http://frokenstrom.blogg.se/
Postat av: Nelly

Heej Johanna! Fett cool blogg! Och coola bilder :P Förut sa du att du skulle hälsa på oss, kommer du att göra det nu i sommmar?? Asså hälsa på oss i Malmsjö!! Skolan är jätte fin!

2011-04-01 @ 21:26:32
URL: http://doggyfriend.blogg.se/
Postat av: Johanna

Hej Nelly! haha tack så mkt, men nu har vi ju gjort en ny blogg.. så du får ta och spana in den istället! Jaa, jag kommer och hälsar på er när jag kommer hem, det lovar jag! :D Ska bli kul att se skolan!

2011-04-12 @ 18:23:22
URL: http://restillenindones.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback