Kallaste och snuskigaste tagresan nagonsin!

Efter en laaang dag i Peking med manga mils promenad satte vi oss klockan ett pa natten pa ett tag som skulle transportera vara arma svenska sma kroppar till staden Xian. Vi funderade pa varfor 25 timmars tagresa skulle kosta endast 76 Yuan (80 SEK) nar vi spenderat ungefar 3 sekunder ombord pa taget forstod vi direkt varfor. INGEN varme, saten gjorda av tra kladda med latexplast for ungefar femtio ar sedan, golven hade en speciell halkfri belaggning bestaende av femtio ars saliv, kiss, ciggfimpar, nudelsoppa, och ater igen ciggfimpar.  Det hela borjade med att konduktorerna ombord pa taget tyckte det var lage att tjana lite extra pengar sa dem korde bort Rikard fran hans plats och borjade kranga liggplatsbiljetter till de som betalade bast, vilket ledde till 2 timmar sittandes i ett enda stort kaos. (se bild) Efter tva timmars kaos var over sa borjade kylan tranga sig pa, en temperatur pa ca 5-10 grader, korkade kineser som till en borjan nojde sig med att roka emellan vagnarna men i och med det inte kunde lara sig att stanga dorren..  vilket bidrog till att den ca 5 minusgradiga lugften forsades in i vagnen tillsammans med rok! (senare pa resan loste dem till sist det problemet ocksa till Johannas olycka genom att roka inne i vagnen istallet). 
Forsta natten var den varsta for Johannas del, den var kallast och humoret var inte jattelatt att halla uppe nar man med enkel matematik kan rakna ut att efter 5 timmars helvete sa ar det "bara" 20 timmar kvar. Rikards varsta del var forsta morgonen, da han ocksa....lite senare an den mer intelligenta Johanna ocksa konstaterat att det bara ar 18 timmar kvar.  


tagKAOS!!


Kallt!! brrr


Segt, trakigt!!


Pa lite battre humor dagen efter, da det blev nagra grader varmare!


Den harliga vagnen och rena golvet!


Nu har vi klarat oss igenom alla dessa timmar! wiehhuu

I alla fall vi overlevde den resan ocksa men tappade i och med detta lusten att turista mer i detta kalla och molniga Kina. Sa det fick bli ett snabbt stopp pa Terracotta Armen i Xian sedan Flyg till den lilla staden Guillin (vi hade under de sista 20 timmarna pa taget kommit overres om att det fick vara nog med snusktag) dar vi endast spenderade en natt och tog den gangen "snabbtaget" till Nanning for att fixa visum till ett regnigt men ack sa varmt Vietnam. Kanske att vi imorgon tar en cykeltur ut bland risfalt och bonder  under tiden vi vantar pa Visumen. 


Terracottagubbar.. ganska sa ballt!
Nu drar vi till Guilin, mkt mer bekvamare an tag och bara 2 timmars restid!


Alla berg sag ut sahar i Guilin.. ratt coolt!


Lite finare och snabbare tag an sist!

Varma halsningar fran ett kallt Kina en forkyld Rikard och en traningssugen Johanna!    


Kommentarer
Postat av: Jaasper

Fifan, såg inte så jättekul ut, (pendeltåg <3)

Vart är det ni ska spendera mest tid då, med tanke på hur länge ni ska va borta?

Puss! :)))

2011-01-25 @ 15:36:27
Postat av: Ingrid och Göran

Hej!

Ni har snabbt hunnit se mycket av Kina, även avigsidor. Ni var duktiga som fixade den hemska resan. Hoppas det blir mindre av den sorten i fortsättningen. Terracottaarmén såg spännande ut! Berätta gärna mer om den.Lycka till!

2011-01-25 @ 21:50:19
Postat av: Barbro o Lasse

Hej!

Oj då vilken hemsk tågresa men det brukar vara sånt man komma ihåg och kan skratta åt senare. Hoppas ni får det lite varmare i Vietnamn. Vi ser fram emot fler rapporter och bilder. Kramar till er båda :)

2011-01-25 @ 22:17:37
Postat av: joOni

Hahah, de va ju ett perfekt läge att bli kedjerökare på de där tåge! Att ni inte tog chansen ;) prövade ni att slicka på golvet? de hade jag lätt gjort för att kolla vad som hände ^^ Ni har de bra, goooodie :D keep up the good spirit!

2011-01-25 @ 22:18:52
Postat av: Rikard

Jaaasp! Naaa pendeltagen ar fina ska du veta ;) Vi har inte en aning, men vi vill komma till varmen just nu, sa gratt och kallt och trakigt har just nu! :S men Vietnam ar nasta steg iallefallen! pussMamma o Pappa!

Jo vi var riktiga vikingar ska ni veta!

Nej Pannacotta armen var inte alls spannande, finns inte sa mycket att beratta om den, ni kan fa se bilder nar vi kommer hem! :)Jooni! jag provade att slicka paq golvet, det var ingen hit. jag blev JATTEFORKYLD!

2011-01-26 @ 05:41:16
URL: http://restillenkines.blogg.se/
Postat av: Fröken Ström

Tur att ni överlevde tågresan och att ni hade med er varma kläder! Skönt att åka mot varmare länder! här i sverige blir det bara kallare känns det som, höll att förfrysa fötterna här om dagen. Hur går det med träningen Johanna, du får ju mycket gång-träning ialf! :)

Inge bra att slicka på golvet Rikard ;)

ta hand om er!

2011-01-26 @ 20:54:39
URL: http://frokenstrom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback