Pa transsibiriska taget!

Redan pa stationen motte vi 2 andra svenskar som skulle pa samma tag men i en annan vagn. I var vagn nummer 6 visade det sig att det skulle bli en hel del olika nationaliteter. Var kupekompis Katja, som visade sig vara rysslands “enda" engelsktalande ryss, skulle till Mongoliet och praktisera det mongoliska spraket, traffa sina basta vanner och undvika "the BIG problem"... hennes pojkvan (om man nu kan kalla det det)! Battre rumskompis an Katja ar svart att hitta, hon ar bade rolig och snall och har desstom varldens basta baburska-mormor, som forsag oss med bade det ena och det andra t.ex. agg, potatis, godis, salami, flask och brod och mycket mer.. sa vi slapp ga hungriga! Det vi kunde erbjuda tillbaka var Jempa och Robbans svenska losgodis, vilket hon tyckte var valdigt gott.. speciellt lakritsen!Vara grannar pa taget var ocksa himla trevliga.. forst 2 st hollandare, Sheila och Theo. Dom hade salt allt de agde och slutat sina jobb hemma i Holland bara for att kunna aka och resa i 1ar! Ballt!! Sedan efter 2 dagar flyttade en amerikan in, Derrick. En foredetta militar som nu agnade sig at att gora ljudeffekter till data- och tv spel. Och sist men inte minst Frej.. var Nordiske granne fran Danmark. En ball hippie med dreads resandes helt ensam! Ett grymt gang som forgyllde hela tagresan resan!!
Derreck


Theo and Sheila

6 dagar pa ett tag later valdigt segt och trakigt men tro det eller om.. det var tvart om! Det var spannande, lugnt o skont och saklart valdigt roligt! Nagot som var en marklig kansla var att man inte fick daligt samvete for att man satt still i flera dagar i strack, man hade ju inget val... vilket gjorde att man inte hade nagra som helst problem att koppla av... Nagot som kan rekomenderas till pappa Goran!
Nagot som dock var lite segt var boardingkontrollerna forst mellan Ryssland-Mongoliet och sedan Mongoliet-Kina, som tog ungefar 5 timmar vardera!


Mattanterna var trogna vid de ryska stationerna!


Ungefar -30 grader! brr

Pa taget pratar man med en massa folk, spelar kort, laser, lyssnar pa ljudbocker (Harry Potter/Ondskan) och musik, loser korsord, ater torrfoder osv...
Maten vi hade med oss bestod av nudelsoppor, pulvermos, tonfisk/makrill, blaband soppor, blabar/nyponsoppor och delikat rysk mat fran Katjas mormor!


Toaletterna pa taget var ganska sa spannande ocksa! Man far ga tillbaka till svenska 40-talet for att hitta nagot liknande! Man gor sina behov, trampar pa en pedal sa att en liten lucka i toaletten oppnas och allt aker ner under taget pa tagsparet! Dusch existerar inte.. man far sta inne pa toalettern och halla vatten over sig med en kopp eller vad man nu har tillgang till!

En dag pa taget narmare bestamt den 15e januari fyllde Katja 21 ar och saklart skulle det firas! Egentligen med rysk vodka, men det var det ingen som hade forutom Katja, fast det var en present till hennes mongoliska larare, sa det fick duga med kinesisk ol! Vi trangde ihop oss alla 7 stycken, 5 olika nationaliteter, och hade en valdigt trevlig och rolig kvall! 

Transsibiriska jarnvagen ar en oforglomlig, spannande och rolig upplevelse!!
Mycket tack vare alla vara nya vanner!
  
 


Kommentarer
Postat av: Jaasper

ååååååååh va nice! :D Älskar att träffa nytt folk som man kan åka tåg med....men mitt tar en halvtimme så folk är inte lika glada när jag försöker lösa deras korsord över axeln.

Haha, nej men jääkla bra blogg kollar dagligen efter nytt :)

Rikard, köp något fint till mej nu!! :D

2011-01-18 @ 19:05:36
Postat av: Ingrid, Göran och Maria

Det såg verkligen ut att vara ett härligt gäng som ni träffade på tåget och det var roligt att höra att resan inte var långtråkig. Vad köpte ni av "mattanterna" vid stationerna i Ryssland? Såg ni något av Jekaterinburg?

Vilka kortspel spelade ni på tåget?

2011-01-18 @ 20:08:19
Postat av: Froken Ström

ÅÅh låter som ni haft det superkul på tåget!! Vad ska ni hitta på för spännande i Kina? :) Här hemma är det feber och ligga under täcket och svettfrysa. Jag diggar era nya kompisar, dom verkar sköna!

2011-01-18 @ 20:23:02
URL: http://frokenstrom.blogg.se/
Postat av: Rikard

Jaaasp, Jag kanner anda hit hur avis du ar, och pendeltagen ar inte sa fantastiskt spannande alltid! Gott fortsatt med det! :DMams paps syrran! Vi kopte lite konstigt brod med vitkal i, men vi hade sa mycket egen mat sa vi behovde inte kopa sa mycket, Jag sag Jekaterinburg men johanna sov, men det var bara en trakig station mitt i natten.林喷淋= Elinpelin pa kinesiska... Ja resan var grym, Kina inlagget kommer inom kort! Usch da krya pa dig! :)

2011-01-19 @ 09:22:41
URL: http://restillenkines.blogg.se/
Postat av: Emeli

Det ser härligt ut Johanna och Rikard!! Verkar som att ni fått en riktigt bra start på resan! Håller med schyssta tågpolare ;) Hoppas det går fortsatt bra för er :D

Postat av: Gunilla Å

Häftigt!

Njut och se världen!

2011-01-19 @ 22:08:08
Postat av: Gurra

efter en veckas radioskugga har jag åter kontakt!. Fullt ös som vanligt ser jag! Verkar var ett väldigt ...udda gäng (in a good way!). skulle ge mycket för att få se Rikard försöka kommunicera med ryssarna haha!. Inge vidare ös här hemma, förutom att din father fick en hel sida i smålandstidningen :). skulle ni snubbla på något skönt i ett skyttevärn i Vietnam så hoppas jag du plockar med skiten hem till mig ! cheers!

2011-01-19 @ 22:30:33
Postat av: Anki, Ingvar, Emil, Elin

Hej!

Missade att önska dig och din vän Lycka till, på er stora resa!

:D Glada att få följa med ut i världen ändå, från Bellesnäs, så här i cyberrymden. Häftigt med transibiriska och nu Peking. Vem behöver Packat och klart, när vi har er som resekorrar! Här hemma börjar vi räkna ner till vår Åre tripp. Det är inte dumt det heller! En annan del av världen, fjällvärlden! Funderar på att ta en tur i din pappas spår i kväll, fullmåne på näset!

Ha det så gott!

Alla hälsar i familjen Hermansson!

2011-01-20 @ 18:14:04
Postat av: "´Moster Carina i Hultet"

Hej på er R + J! Härligt att läsa på er blogg. Så spännande och intressant. Det klarar ni bra - att sitta still menar jag. Förbered er på inga toaletter alls ju längre österut ni kommer. Bara hål och rännor....

Ha det lika bra i fortsättningen som ni verkar ha det nu. Hälsningar Carina i Hultet

2011-01-20 @ 19:16:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback