Kambodja! och Trekking i Ratanakiridjungeln!

Nytt land, nytt folk och nya erfarenheter! Kambodja ar ett mycket trevligare land an Vietnam har vi kommit fram till nu! Folket har ar mycket mer gastvanligt och ar inte bara ute efter att roffa at sig vara pengar! Himla skont!

Och forslat for var sega uppdatering, men varken internetuppkopplingen eller sjalva elforsorjningen i detta land = katastrof, stromavbrott minst 1 timme varje dag! Och inte nog med det sa har vi vart pa en *tam tam tam taa* "djungeltrekking" i 3 dagar mitt ute i skogen! Men nu ska vi ta oss i kragen igen och borja skriva! Men vi borjar fran borjan!
Vi hade kopt biljetter fran Phu Quoc i Vietnam over boarden till Kambodja till en stad vi namn Kampot! Pa morgonen vaknade Rikard med en obegaglig kansla i magen.. han madde illa! Var det nat vi atit eller vad vare som spokade? Nar bussen val kom och hamtade oss utanfor hotellet, var det nara att komma upp! Som tur var klarade han hela resan fram till Ha tien dar vi skulle vanta nagon timme for att sedan krossa boarden. 2 portioner kottfarsas och spagetti kom upp mitt i en stor korsning! En snall vietnamesisk (typ den forsta) gubbe kom och hjalpte Rikard med att tvatta av sig valbehovligt eftersom kottfarsasen inte bara hamnat pa marken!
Efter uppspyandet blev det som tur var battre och vi kunde fortsatta var resa till Kambodja! Vi kom fram till Kampot, vart slutmal, framat eftermiddagen.. checkade in pa ett guesthouse med krav pa AC och egen toalett pga. magproblemen! Som tur var blev det inte varre! I Kampot tillbringade vi nagra dagar innan vi begav oss Norrut! Forst till Odongk (nara Phnom phen), sen Kampong Cham, Kratie, Strung treng och sen vart andra mal Badan lung i Rattanakiri provinsen i nordostra Kambodja. Har var det tankt att uppleva naturen och trekka(vandra).
Vi hittade ett schysst stalle men ville garna ha lite sallskap! Vilket vi ocksa hittade! Vi fann ett israeliskt par nar vi var och kopplade av vid en sjo av en vulkankrater.. som garna ville ut i djungeln och vandra med oss!






Var framtida bostadsplats! vad tycks?


Kott som hang uppe och gast i 30 grders varme hela dagen! Och rikards nya frilla efter 1 dollars klippningen!






Myggbett eller nat slags av det iaf.. aj aj!








Vara israeliska trekkingvanner och den obligatoriska rakningen i varje land! + att vi hittade en svensk restaurang som serverade kottbullar, potatismos, brunsas och lingon.. ett sjalvklart val!!

Trekking!

Forsta dagen.

klockan 7 hoppade vi ur sangen kakade frukost med baguetter innehallande rod-gula spannande sma myror samt musli frukt och mjolk (hogpatoriserad ;( ) Matta och glada fick vi reda pa att den 45 km langa resan till djungeln skulle genomforas med endas tre motorcyklar (!?), 7 personer, samt en stor mangd packning! markligt upplagg tankte vi och fick en fjarde motorcykel i allafall. Dammiga som tusan framme vid flodbaten (Tva kajaker med en ladudorr spikad ovanpa). En rolig syn att se motorcyklar, grisar, ankor, tanter och turister fraktas over floden vill vi lova! Pa andra sidan floden borjade vi var vandrig mot natrurreservatet, det blev en promenix pa nastan 4 timmar i stekhet sol. Inte mycket djungel sa langt komna men a andra sidan fick vi se nar Mr Ricewine (killen som bar allt som inte turisterna ska behova bara), kommer akande pa motorcykel med en livs levande anka som tydligen ska baras med nastkommande dag och agera middag, samt lunch den tredje dagen. Vi kom ganska snabbt fram till att ankan skulle heta "Arne Dinner-Duck". Vi kommer sa snart vi har en internetuppkoppling ladda upp ett filmklipp pa den scenen! Efter en utsokt middag Tillagad av Mr T (var guide) var det dags att sova i hangmatta och bli utvilade infor den stora djungeldagen. Riktigt mysigt, lite kallt pa morronkvisten ocksa faktiskt.

Andra dagen!

Upp vid 7-tiden, kaka torrnudlar, dricka bark-te sen fulladdade infor djungeln! Ankan Arne hanger uppochner och ser lycklig ut pa Mr T:s ryggsack nar vi tar oss over en back och in i naturreservatet, det drojer inte alls lang tid tills man ar inne bland 50-70 meter hoga gummitrad och lianer nar vi gar pa sma overvaxta stigar. Mr T hade stenkoll vart vi befann oss hela tiden.. sjalva hade vi inte en aning om vi befann oss "i Kambodja eller Laos"? Tyvarr och inte tyvarr sa var det ett tag sedan regnperioden regerade sa det var ganska torrt och inte sa mycket exotiska blommor osv. men inte heller nagra mygg att tala om sa det gick ganska jamnt ut. Vi knatade ca 40 min i taget sen lite rast och mitt pa dagen lunch tillagat pa akta Kambodjavis, gott! Efter lunchen spenderade vi resten av dagen att bestiga ett berg, laaaangt jattebrant! Det visade sig att bade vi och Israelerna var starka som Vikingar, till skillnad fran vara duktigt risvins drickande guider. Vi kollade in ett bjornbo, som var belaget under ett urtorkat vattenfall sedan tyckte Johanna att det var jobbigt att ga ner for sluttningen mot varan sovplats sa hon bestamde sig for att det kanske ar smidigare att ofrivilligt rulla ner... ajaj! Framme vid lagerplatsen som var belagen vid ett alldeles otroligt fint vattenfall med klart och fint källvatten med sma vattensamlingar dar man kunde bada och duscha! Snacka om skont efter att ha vandrat i solen i tva dagar!  Dagen avslutades med en utsokt middag pa nyslaktade Arnes ben, vingar och inälvor, fotter.. detta skjöljdes ner med risvin med en touch av Ankblod, samt vildkattmage. (Mr T propsade standigt pa hur bra allt sadant ar for blodomloppet, skon kille)

Tredje dagen!
Tidigt pa morgonen vaknade vi av Apskrik, eller i allafall var det meningen att vi skulle det, men i sjalva verket vaknade vi av att hangmattan hangde snett sa man lag i en klump i ena ändan av den, fast lite gibbonapor horde vi iaf. Vi at frulle sen knatade vi tillbaka till floden. Det var en laang, svettig dag som fick sitt slut med en hemsk moppetur i 130, den har gangen pa bara tre moppar dessutom.

Det var en kul och klart värd Trekking som vi rekomenderar om man skulle raka ha vagarna forbi Ratanakiri i nordostra Kambodja ;) 

Nu har vi dock borjat farden mot Siem Riep och alla dessa templerna! Troligtvis ska vi vara lite kulturella!

//Johanna och Rikard numera med vildkattmage i blodomloppet.















































Tillbaka efter trekkingen, helt dammiga och smutsiga overallt!






Kommentarer
Postat av: Matilda

Uhlala, ser sjukt härligt ut! Och ska komma ihåg tipset om jag har vägarna förbi Kambodja;) Ha det så braaa!(vilket det verkar som ni har:))

2011-03-01 @ 17:04:00
URL: http://mmmatilda.blogspot.com
Postat av: moster

Härligt att höra från er igen och stakars Rikard magsjuk bläää. Vilken häftig tur ni varit på ser hur härligt ut som helst man blir bara lite avis på er. Sköt om er. Kram

2011-03-01 @ 19:25:09
Postat av: Göran och Ingrid

Verkar spännande att smaka vildkattmage. Hur var den kryddad? Vad hade katten ätit som sista måltid? (Görans första kommentar var egentligen:"Det skulle jag aldrig äta")

Träden verkar ha bra storlek! Se till att få ett med er hem. Räcker till ved och värme minst ett helt år!

Färjan hade väl ordentligt med livbåtar och flytvästar ombord? Eller?

Ni verkar vara i ert rätta element nu när ni hamnat i skogen.

2011-03-01 @ 22:05:36
Postat av: Barbro o Lasse

Det ser otroligt härligt och spännande ut med trekkingen, vi blir riktigt avundsjuka. Kul att ni vågar prova på den lokala maten, vildkattmage låter läskigt. Jag antar att köttbullar med potatismos var himelskt. Ser redan fram emot nästa rapport. Kram

2011-03-02 @ 08:46:26
Postat av: syran

Ser skönt ut blir avis. I det kalla vädret vi har här. saknar dig puss ock kram syran :D

2011-03-02 @ 17:01:36
Postat av: Rikard

oooh Matilda, vem du nu ar... du ar duktig pa att lasa texten i allafall! ;)



Naaaa, kattmagen lag i botten pa skitstarkt Risvin. Aaaah varfor da, da skulleu ju pappa ha tid att leva ett normalt liv... det vore ju synd att bryta vanan att spendera en hel vinter till vedkorning! ;)



2011-03-03 @ 02:04:18
URL: http://restillenkines.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback